Le Chocolate World
















Hari tanpa tembakau sedunia !
Thursday, May 31, 2012 | 8:16 AM | 0 comments



Heyy ! Ouhh ~ Tak dapat nak tidur harini . Tengok tajuk , tengok tajuk ! Ahaa ~ Korang merokok ? Aishh .. Tamau - tamau ! Hee ~ Rasanya semua dah tau kot . Korang tak tau ? Haa .. Meyh sini Aez gitau ^w^

Hari tanpa tembakau sedunia disambut pada 31 Mei pada setiap tahun .. Hari tanpa tembakau sedunia ni dilahirkan ( Dah macam orang pulak dilahirkan ! ) Okey - okey .. Hari ni diwujudkan sejak tahun 1987 . Matlamatnya adalah untuk mengurangkan kematian sebanyak 3.5juta setahun daripada masalah kesihatan yang berkaitan dengan tembakau . Banyak kan ! Uish ! Bayangkan .. 3.5juta setahun tu beb !

Apa sebab diorang ni merokok eh ? Tengok sini :

Nampak lebih dewasa .
Iyee ? Err.. Nampak lebih dewasa or nampak macam orang nak mampus awal ? Oops ! Sorry sorry ! >.<

Nampak lebih matang .
Auww ! Kalau korang pikir macam ni seriusly korang memang tak matang langsung :3 Marah ? Eeee ~ Biarlah ! Blog Aez ! Wahahaha xD

Dapat menenangkan fikiran .
Eeeelehh ~ Alasan je tu ~ Okey .. Aez bukan la alim sangatkan .. Tapi korang yakin ke merokok tu dapat menenangkan fikiran ? Err.. Baca al-Quran lagi tenang kot ? Hee ~ Peacee !!

Dapat mencari ilham .
Eh ! Cari ilham apa tu abang - abang , kakak -kakak weyh ?

Normal lah tu !
Selalunya lelaki la yang cakap macam ni kan ? Kira dia ni lelaki so normal lah dia merokok .. Eh ! Yang lelaki tak merokok tu kira tak normal la eh ? Ohoho ! Anda masih seorang lelaki yang normal selagi anda err... Okey .. Aez tak nak cakap la .. Lelaki korang tau la apa yang menunjukkan diri korang tu laki .. TAPI bukan merokok !

Sampai sini je la kot ? Kang makin banyak makin melampau pulak ayat Aez :D Tak mau tak mauuu !

Nota lutut : Tolongla abaikan bahasa Aez yang kasar tu okey .. Terbawak - bawak perangai killer kat ym !


Thursday, May 31, 2012 | 8:16 AM | 0 000 love[s]

Blogging je 24jam !
Tuesday, May 29, 2012 | 9:56 PM | 0 comments


Hye sayang sekalian ~ ( Auwww ! ) Tengok tajuk tak ? Tak tengok ?! Tengok cepat ! Grrr~




Eh ! Kenapa Aez cakap macam tu ?
Bukan Aez yang cakap okeng ~ Tapi ramai la cakap macam tu bila Aez start blogging nih . Biasa la tu ken ~ Awal - awal memang macam ni . Dah lama nanti berhabuk lettuw xD


TAPI Aez blogging bukan saja - saja . Blog ni pun ada macam - macam faedah tau ! Tengok ni :


Plus plus kenalan .
Korang blogging ni dah sah - sah la korang dapat tambah kenalan korang yang dah beriban - riban dalam facebook , twitter , ym dll . Betul tak ? Tak betul ? Err -.-


Plus plus info .
Melalui blog ni korang boleh tau maaacam - macam info yang mungkin sebelum ni tak tercapai dek akalmu pun . Eh ! Korang ingat korang dah tau semua benda ke ? Euww ~ Jangan PERASAN sangat okeyh x_x


Plus plus kreativiti .
Blogger mesti ada otak yang kreatif ! ( Eceyh ~ Puji diri sendiri ke Aez oi ? ) Tak tak ! Ni bukan nak naik lif tekan sendiri ye tapi ini KENYATAAN ! Kalau blogger tak kreatif mesti tak de orang yang nak follow mahupun melintas kat blog dia ! ( Blog aku lettuw TT^TT )


Mengisi masa lapang .
Sejujurnya Aez dah rasa macam tengah buat karangan ! Haha ! Back to topic . Daripada korang lepaking sana , lepaking sini , lepaking sunu , yang mungkin akan mem"plus - plus"kan masalah sosial yang melampau dan makin melampau - lampau yang membuatkan orang yang baik macam Aez ni terlampau .... Okey cukup !

Jadi kesimpulannya blogging ni bukan lah aktiviti yang tak berfaedah ... Sape yang cakap gitu ? Tepuk - tepuk sikit mulut tu ye sayangsss .. Tak baik tak baik :3

Nota lutut : Jangan terasa okeyh :D


Tuesday, May 29, 2012 | 9:56 PM | 0 000 love[s]

Jangan jadi BODOH !
Sunday, May 27, 2012 | 6:21 PM | 0 comments

Hye hye ! what's up y'all ! ( Wahh ! Semangat semacam je ko hari ni Aez ) Ehee ~ Semangat la jugak . Cuti sekolah la katakan !Okey okey ! Aez tak nak cerita pasal cuti sekolah kali ni . Nampak tajuk atas tu ? Haa ! Nampak tak nampak tak ?! Tak nampak memang nak kena dengan Aez la ni . Grrr !~
Sape yang bodoh tu ? Kenapa cakap dia macam tu ? Apa yang dia nak buat sampai Aez cakap macam tu ?
Mesti ada di antara korang yang cakap macam tu kan ? Tak pun korang mesti cakap " Ada aku kesah ? " Haha ! Aez tak kisah pun korang cakap macam tu ~ Aez tetap nak cerita ! Blog Aez kan ? Suka hati la Aez nak tulis apa pun !
( Klik untuk lihat dengan lebih jelas )
Korang setuju tak dengan apa yang bro kita ni cakap ? Aez yakin ! ( Ecewahhh ! Semangat bebenor ko ni Aez ) Mesti 99.9% yang setuju kan kan kannn ! Tapi ! Hanya sebilangan kecil saja yang betul - betul paham apa yang dia nak sampaikan termasuklah orang yang tulis status tu ! Tau copy / paste tapi tak paham mesej di sebalik ayat -ayat yang dia copy tu ! ( Huhhh ! Marah ni marah ni ! Tapi tak boleh nak cakap apo ~ )
Semalam Aez ada chat dengan bro kita nih . Dah dia ada masalah dengan amoi dia pulop ~ Apa masalah dia ? Tu Aez tak nak cerita kat sini la . Tak perlu la nak cerita semua tu kenn ~ Nak tengok apa yang Aez chat dengan dia lepas dia cerita masalah dia dengan amoi dia tu ? Hah ! Meh usha - usha gambar kat bawah ni .
( Klik untuk lihat dengan lebih jelas )
Hah ! Apa sudah jadi dengan status lu bro ? Kiranya anda pilih untuk menjadi yang terburuk di kalangan yang buruk la kan ?! Eh ! Seriusly ! Kalau aku nampak kau online ke update status ke senangnya kalau aku nampak kau hidup lagi la kan . . Aku sendiri akan tolak kau terjun jambatan Penang tuh !
Nota lutut : Abaikan bahasa Aez yang kasar teramat tu okeyh . Meow ~





Sunday, May 27, 2012 | 6:21 PM | 0 000 love[s]

Cara nak buat tatto panjang
Saturday, May 26, 2012 | 2:59 PM | 0 comments

Hey hey ! =D 

Apa kebendenye tatto panjang tuh?
Yang dalam kotak merah tu lha :)
Haa ~ Yang selalu join ym chat tu tau la kot . . Aez nak gitau cara nak buat tatto panjang . Yang tatto seketul - seketul tu semua tau kan , yang panjang - panjang ni sesetengah je yang tau Aez rasa . 
Okay ikut step - step ni ye :


1. Messenger > Preferences > Chat > Display client identification
2. Korang copy kod nih
<font face="maiandra gd"font size"10"><pink>AYAT KORANG</b
3. Paste kat ruangan tadi tu . Akan jadi macam ni 

4. Yang colour biru tu korang boleh tulkar dengan font yang korang suka .
5. Yang colour merah tu korang boleh tukar mengikut kesesuain .
6. Colour hijau tu korang tukar dengan ayat korang sendiri .
7. OK then tengok jadi ke tak =)




Saturday, May 26, 2012 | 2:59 PM | 0 000 love[s]

Mati ke kalau tak jumpa sehari ?
Thursday, May 24, 2012 | 1:24 AM | 0 comments

Hye hye kalian ! Aez ada baaaaaanyak sangat soalan ni ! ( Waa ! Panjangnya banyak kau Aez ) Eh eh ! Wajib le ken ? Kite kan memang suka over - over gitu ~ Ahah ! Kembali kepada topik asal ! Aez sebenarnya agak pelik la nengok   budak - budak sekarang ni . . ( Wah ! Sedar diri sikit ! Cakap macam kau tu dah terlebih matang je ken ? )  Ehee ~ Ye ye Aez tau yang Aez ni lagi budak - budak dari budak - budak tadika yang selalu berperangai budak - budak tuh ! ( Maafkan saya ! ) Sebab apa Aez pelik ? Muka dorang ada kat bawah kah ? Ahaaaa ! Bukan pelik tu yang Aez maksudkan . . Aez maksudkan budak - budak sekarang yang macam cacing kena fire kalau tak jumpa dengan girlpreng / boipreng dorang walaupun sehari ! 

Yang dah tuo berumo tu tak pe la jugop ~ Tapi awok tu baru nak ambik SPM ! Tak payah la nak dating lebih - lebih sampai dalam platun kawad kaki pun nak duduk sebelah -sebelah . . Adeyhh ! Eden lompang kang ! Lompong pagar kat mulut tu haaa ~

Yang membuatkan Aez plus plus musykil ni disebabkan oleh orang tuo yang berpikiran seperti budak - budak tadi tuh ! Boleh pulak tanya Aez best ke kalau tak jumpa dengan boipreng / girlpreng . . Mestilah korang jawab tak best kan . . Sape je yang suka kalau tak jumpa dengan orang yang tersayang dorang . . Ken ken ken ? Tapi kalau tak jumpa pun bukannya boleh mati pun kan ? Tambahan pula bagi pelajar yang akan menduduki peperiksaan penting pada tahun ini . ( Tetiba masuk ayat karangan ) Dah tau korang nak exam tahun ni tak payah la nak sebok sangat dengan menatang ting ting tu ! Tak luak pun kalau tak jumpo sehari !

Jadi pikior - pikior lah sama okeyh . . Korang takut girlpreng / boipreng korang berubah hati kalau tak jumpa sehari ke ? Tak payah nak takut sangat la okeyh ! Korang dapat result chantek kompom ramai yang nak kat korang tau ! 


Nota lutut : binatang ting ting yang Aez maksudkan sebenarnya dating dan dating bukan sejenis binatang ! Harap maklum ye sayang - sayang sekalian =D


Thursday, May 24, 2012 | 1:24 AM | 0 000 love[s]

PINK PINK PINK ( ! )
Tuesday, May 22, 2012 | 6:32 AM | 0 comments

Hye hye ! Hehe . Pink tak blog kite ? Pink kan kan kan =P Act, Aez tak tau la sejak bila Aez terminat dengan kaler pink and kenapa Aez minat dengan kaler pink ni . Mungkin ada jembalang pink yang dah menguasai jiwa Aez kot . Haha ! Tapi apa salah nya kan kalau kite minat pink ? Pink okey what ? =P


Tuesday, May 22, 2012 | 6:32 AM | 0 000 love[s]

Oh ! Puh - lice !
Monday, May 21, 2012 | 8:02 PM | 0 comments

AMARAN ! Sebelum korang start baca entry ni Aez nak bagitau entry ni Aez buat sebab nak lepas geram . So , sapa - sapa yang tak suka tu korang tak payah la baca okey dear ?


Act , bila Aez dengar orang yang Aez sayang kena kutuk panas la jugak kan ? Eh ! Sapa tak panas woi ? Ye ye , Aez tau yang boipreng korang semua handsome handsome ~ Masho masho je kan ~ Aez tau yang muka boipreng kamo tu macam Aaron Aziz ! Oh Please la ! Tak langsung okey ? Tapi tak perlu la kot nak kritik pasal boipreng orang lain tak handsome ke , tak masho ke , tak gentleman ke , tak apa - apa je la kan ? 


Agak - agak kalau Aez cakap boipreng kamo tu perangai ^%&%# ! Apa yang kamo rasa ye sayang - sayang sekalian ? Mesti korang pun rasa macam mandi kolam air panas je kan ? Atau mungkin korang rasa macam orang gaji yang kena simbah dengan sup panas ? Mungkin jugak korang akan rasa macam Giant bila kena kutuk dengan Nobita ? Cukup dengan segala kemungkinan yang makin lama makin merepek tu .


Tapi betul kan apa yang Aez cakap ni ? Sapa yang tak hot kan ? Kecuali la kalau boipreng orang yang mengkritik tu betul - betul handsome sampai boleh mengalahkan ke-handsome-an Aaron Aziz ke , Shaheizy Sam ke , Aril ke ? Masalahnya boipreng kamo pun tak la masho mana sangat puns ~!


Nota lutut : Maaf ye kepada sesapa yang terasa tu , Aez hanya cakap apa yang Aez rasa di waktu , di jam , di minit , di saat , di segala mambang , sudah -sudah . Makin panjang pulak benda nih .


Monday, May 21, 2012 | 8:02 PM | 0 000 love[s]

Finally !
Saturday, May 19, 2012 | 9:57 PM | 0 comments

Dari pukul 12.00 am ( May 18 , 2012 ) sampai sekarang ni 10.00pm ( May 19 , 2012 ) baru la Aez puas dengan blog ni ! Kepala pun dah rasa pening - pening landak sebab lama sangat menghadap segala code - code tuh . Nasib baik la ada kak Lyssa yang comel lagi baik hati ni yang banyak sediakan tutorial di blog comel dia . Kalau tak bukan setakat pening - pening je , dah sah - sah meletup otak ! Over la pulok ~ Okey ! Macam mana dengan blog ni ? Cantik tak ? Comel tak ? Haha ! Perasan je keyh ! Btw , Aez still tak pandai la bab - bab blog ni . ( Act , tak pandai langsung pun ) Walao ! Jujur kan kite ! Haha ! Kalau ada otai - otai yang baik hati lagi penyayang *tibatiba* yang nak jadi mahaguru Aez amatlah di alu - alukan . Lagi ramai lagi bagus ! Wee ~ 


Saturday, May 19, 2012 | 9:57 PM | 0 000 love[s]





/