Le Chocolate World
















Shaye dapat soalan dari ...
Friday, August 24, 2012 | 10:26 PM | 1 comments

Amaran ! Entry ni merupakan entry yang sangat panjang !
Moshi moshi ~ Tengok betapa poyonya title entry nih =.= Kunun - kunun nak timbulkan unsur - unsur dramatik lettuw ~ Ekelehhhh ! Ahh ! Nebemain nebemain ! Seterek tu da poing je la ye ~ Tadi kan tadi kan .. Encik Yus ada bagi soalan yang berbunyi begini : A'aa bukan ni ! Usha bawah usha bawah !
Tutt ( Panggilan di-sensored ~ haha =.=" ) dah berapa kali couple ? Tanye je auww .
Haha ! Saia suka auww tu :P A'aa Encik Yussss ~ Jawab dalam phone ta best an an an ? Ta dapat full story :P Eceyh ! Dia tanya berapa kali je pun xD Tak pe la~ Nak gak cerita semua~ A'aa sebelum terlupa , entry ni khas untuk Encik Yus ye ~ Kalau orang lain baca terasa meluat dengan bahasa yang aku guna tu boley la tekan "x" pada bahagian atas browser tu ye :D

Kite start couple sejak Darjah 6 . Pestaim r tu kiranya :D Nama dia ? Err err nak tulis tak . A'aa tulis je la ken :D Nama dia Amir Syafiq .. Kottt ~ Haha tak ingat sangat tapi rasanya betul le :P Time tu darjah 6 n laki tu form1 . Ermmm .. Budak Johor tak silap ~ Kenal dalam chatroom kampungchat.com tapi skarang rasanya chatroom tu dah innalillah dah ~ Dengan dia couple tak lama . Lebih kurang sebulan lebih kot ~ Sebab ? Heee ni best ni best !

Time tu pesbuk pesbuk mana ada ~ Zaman myspace tu :D So satu hari tu saje la na tengok dia setia ke tak.. Create lagi satu acc. myspace pastu guna nama lain gmbar lain semua lain la . Then chat - chat dengan dia . Lepastu tanya dia " Dah ada gf ke belum ? " N jawapan dia " Belum lagi . Tapi kalau awak sudi kira dah ada la " Haha ! Betapa bengangnya aku ! Lepastu memang musuh gila - gila la dengan dia ~ Chat pun panggil aku - kau je xD
--------------------------------------------------------------------------------------

Second story ! Means second bf la :D Darjah 6 lagi time tu .. Laki tu nama Hafiz kot .. Umur 15 kot .. Tak ingat tak ingat :P Tak banyak cerita la dengan dia ~ Couple dalam seminggu je kot xD Main - main gila ! Tak de la ~ Rasa tak sesuai .. Chat benda yang sama je ~ Jadi kite tak berdendam apa - apa la dengan dia :D
--------------------------------------------------------------------------------------

Third story ! Time ni pun still darjah 6 .. Tengok satu tahun sampai berapa kali couple ntah =.= Nama dia kurang pasti sebab mamat ni penipu besar ! Haha ! Entah wujud ke tidak aku tak tau la ~ Mula - mula dia cakap nama dia Amir Nazri . Lepastu Amir apa ntah ~ Lepastu Amir Qayyum .. Gila bengang arh =.=" Dengan dia rasanya 3 bulan kot .

Lepastu couple dengan budak kampung ayah . Kalumpang . Dekat Ulu Sel nuh :D Umur sama . Nama dia Aznoor Aziz . Dengan dia pun lebih kurang 3 bulan camtu gak r .. Lepastu sebab apa ntah putus .. Rasanya sebab mamat penipu tadi mintak couple balik kot ~ Then kapel lebih kurang sebulan pastu dia cakap dia ada sakit jantung berlubang .. Perghhh ! Kalau betul aku bersimpati . Tapi kalau menipu memang aku mintak ko betul betul dapat penyakit tu =.=" Macam bangang je alasan kan =.="

Dalam masa yang sama Aznoor tu mintak couple balik . Mula tak terima pun . Pastuh ada la member sorang ni kan .. Dia pun ada hati jugak dekat Aznoor tu .. Dia amik phone orang pastu call Aznoor tu cakap orang nak couple dengan dia balik =.=" Lepas dia cakap macam tu dia tarik muka .. Bebal - bebal =.=" Oi oi ! Dah hang yang pi cakap macam tu =.=" Aku bagi chance sikit punya baik nak bagi dia dekat hang =.=" Tunjuk bebai lak .. Penaboh baru tau =.=" Haha maaf Encik Yus ! Saia memang agak ganas :P Rasanya couple tak lama sebab mamat tu panggil orang papan =.=" Macam pernah tengok je =.=" Aku tak papan wokeyh =.=
---------------------------------------------------------------------------------------

Next story ~ Dah tak tau berapa banyak ni ~ Haha kira sendiri la :P Lepas dengan Aznoor tu orang couple dengan budak mana ntah ~ Tapi time tu Form1 dah . Umur sama dengan laki tu .. Nama Khairil ikhmal kot .. Budak sbp . Couple dengan dia sehari je sebab kak angkat tak suka ! Haha xD Suka hati minah tu je kan nak atur hidup orang =.=
---------------------------------------------------------------------------------------

Lepastu couple dengan budak Kulim .. Umur dia time tu form3 .. Kite form1~ Jarak sikit la ken ~ Nama dia Faiz Helmi .. Heee ~ Ehem ~ Aku dendam dengan ko tak habis lagi tau moyang weyh :D Dengan dia ni . Tiap - tiap hari mesej memang tak da kerja lain .. nangis nangis nangis =.=" Panas baran syiot =.=" Tapi aku tak tau apa yang aku sukaaaa sangat kat dia >.< Ada satu hari tu si Amir entah apa ntah tu datang balik kacau kitorang ~ Then mesej Faiz ni cakap esok nak fight ! Bhahaha xD gila budak budak ! Padahal esok tu tak de apa puns ~ Kecoh je ~~

Couple dengan dia rasanya 4bulan cam tu kot ~ Last mesej dengan dia time tu orang ada dekat pantai .. Dia mesej cakap nak putus n I was like o.O Wai wai waiii ! :'(( Tak nak tak nak tak nak ! N then dia cakap kalau orang tak nak putus suka hati la tapi dia nak putus .. Dah macam tu orang nak buat apa lagi kan ? Putus je la ...
--------------------------------------------------------------------------------------

Lepas tu agak lama jugak la tak couple .. Kes tak boleh terima r tu ~ Haha tak tau la kenapa suka sangat kat mamat tuuuu >.< Sampai Encik Syafiq cakap " Eksyen arr " Haha ! Kira macam jual mahal la dengan dia ~ Time ni Form1 jugak kot .. Tak ingat ~ Couple dengan dia kira paling lama r time tu ~ 6bulan lebih .. Satu hari tu dia ajak jumpa .. Dia duduk penang jugak .. Memang tak da masalah la kalau nak jumpa pun kan ~ So dah set la nak jumpa mana semua kan .. Dia bawak member orang pun bawak member ..

Kitorang jumpa depan cc mak je pun ! Haha ! Memang nak cari mati r tu ~ Sementara tunggu dia sampai orang duduk la dalam cc tu dulu dengan member sekali .. Time Syafiq sampai dia call la .. Nak cakap dengan eden le kan ~ Tapi apa yang terjadi .. ehem ehem .. Orang suruh member yang jawab ! Haha ! Main tolak tolak sampai bergegar satu bilik tu xD Dah la tempat sempit sebab ada penghadang antara satu pc dengan pc lain .. Memang bergegar kaw kaw punya !

Time member tengah cakap tu amik la phone dri tangan dia konon nak cakap la ~ Tapi lepas dengar je " Bagi r phone tu kat Anis ! " Terus bagi phone tu kat member balik ! Hahah xD Tapi lepas dipaksa .. bercakap jugak la jap dalam phone tu =.=" Kena buli =.=" Lepas tu turun r bawah .. Ingat nak suruh dia naik atas .. Dok dalam cc tu je .. Tapi dia cakap lutut dia belum betul - betul baik lagi tak boleh nak panjat tinggi - tinggi .. So orang pun baik hati an an an turun la ke bawah ~

Time kat bawah tu ada lori tengah runtuhkan khemah .. Tak ingat lak khemah tu buat apa.. Time tu orang tenga main tolak - tolak dengan member suruh dia jalan dulu :3 Lepastu kitorang nyorok jap belakang lori tu hahaha xD Serius lawak gila time tu ! Lepas lori tu dah chow pun kitorang still tolak - menolak lgi.. Tapi disebabkan kekuatan dia lebih daripada aku yang memang lembik ni jadi aku la yang terpaksa jalan dulu =.=" Agak - agak 1meter dari Syafiq tu member orang cakap " Wey Anis tu bukan abang hang ka? " *Pusing - pusing kepala cari mana dia * Dari jauh nampak dia usha sikit punya masyukk ja an =.=" Dah tu takkan aku nak tunggu lagi an ~ Pecut naik ataih r !! Tengok keluaq abih bahasa utagha :P

Pecut tu memang tak ingat kawan dah r kan ~ Masuk dalam cc masuk tandas .. Nyorok nyorok ~ Tenangkan diri pastu keluar ~ Keluar - keluar dri tandas tu abang cakap .. " Jantan mana hang jumpa tu ? Aku gitau ma ! " Orang pun cakap " Pasai kat ang r " Buat muka berani turun bawah balik ~ Haha =.=" Kat bawah tu tengok Syafiq dah blah pastu member cakap malam nanti Stafiq suruh mesej .. Sempat lagi dia menggatai " Member Syafiq tu hensem r ~ Ada lesung pipit ! " Haha tapi aku ngaku memang aku un tengok laki tu hensem :P

Dekat - dekat Syafiq tu nak spm kami pun dah makin jarang cat n mesej ~ Sampai satu hari tu memang dah tak tahan r ken ~ Rasa macam tak da boipreng ja pun ~ Orang suruh member tolong gitau kat Syafiq tu yang orang nak putus :P
--------------------------------------------------------------------------------------------

5/9/2011 orang couple dengan Faiz .. A'aa bukan Faiz Helmi tu ! Faiz lain :D Dua - dua orang gila jepun ! Time tu form2 n Faiz tu umur 21.. Jarak kan jarak kan? :D Sebab orang dah rasa couple dengan budak skolah memang hampeh gila =.=" Mengarut ! Dengan Faiz ni rasanya lebih kurang 8bulan kot ~ Pastu putus sebab rasa macam kena abai =.=" Alasan buzy ~ ya la orang boleh terima .. Tapi kalau betul ! Masalahnya hapdet status fb hari hari ! Buzy apa camtu =.="

Sebelum putus dengan Faiz ni .. Faiz helmi tadi ada mesej - mesej balik... Haish =.=" Memang tensen r ~ Tapi rasanya dah kena mandrem dengan dia kot sebab memang tak boleh nak lupa kat dia =.=" Dah time tu pulak orang dengan Faiz Jepun tu dah jarang chat dgn mesej .. Memang terus terima je la couple dengan Faiz Helmi tu balik =.=" Tapi tak lama ~ sebulan lebih kot ~ Time tu orang memang jadi betul betul punya tension =.=" Study pun x boleh fokus... Kat sekolah pun hampir - hampir menangis ! Member tngok pun seremmmm ja~

Lma jugak la men-single-kan diri .. 10/8/2012 tepat pukul 0030 hero shaye yang sekarang ni datang ~ Siapakah siapakah ? Ehem ehem ~ Encik Ahmad Yuzrifeizal bin Ahmad Husni ~ Kalau kira - kira balik semua sekali dah 10 kali orang couple ! Haha !

Ehem - ehem ! Mic check one two one two ~ Bole tak nak buat permintaan sikit? :D Shaye harap Encik Yus merupakan cinta akhir shaye ^^ Boleh tak bie ? :D Dan dan dan ! Kite pun ada soalan jugak ! Bie bie ~ Bie dah berapa kali couple ? :3


Friday, August 24, 2012 | 10:26 PM | 1 000 love[s]