Le Chocolate World
















Hari Anugerah Cemerlang & Hari Koko
Thursday, June 28, 2012 | 5:47 PM | 8 comments

Asssalaaamualaiikummmmm ! Ada orangkah ? Sila jawab salam tersebut dengan volume yang paling kuat yeeeeee ! Okey .. Sabtu ni ( err tarikh brapa eh ? A'ah sabtu bersamaan 30 June 2012 ) Sekolah Aez adakan Hari Anugerah Cemerlang & Hari Koko dari pukul 9pgi - 3.30ptg kot .. Sebab dorang gabung ni apa ntah .. Rasanya cikgu ada cakap hari tu tapi ntah la~ Heee ~ Rasanya korang dah tau kot tujuan Aez post entry nih ~ Ken ken ken ? Tapi tak pa lah ~ Aez nak cakap jugak .. Mungkin ada yang masih blurrrrr lagi :D

Korang dijemput hadir ke sekolah Aez beramai - ramai pada hari Sabtu ni ye ~ Jom ramai - ramai kita beronok - ronok ~ Eh eh sekolah Aez kat mana ? Sabar sayangg ;) SMK DHAS ! Eh apo tuh ! Eh !! Jangan la potong cakap orang ! Baca sampai habis dulu baru potpetpotpet okeyh ? SMK DHAS = Sekolah Menengah Kebangsaan Datuk Haji Ahmad Said .. Hamekaw ! Panjang tak panjang tak ? Panjang kennn ~ *overover*

Hari tu nanti segala pembelian dibayar menggunakan kupon . Hari tu nanti ada la cikgu yang jual kupon tuh .. Err.. Cikgu apa ntah .. Tak dengar =.=" Uhh ! APTB le =.=" Tapi tadi cikgu da pesan awal - awal .. Kakak kakak shomel dan abang abang masho syekalian ~ Anda dilarang ehem..
Dilarang ! memakai pakaian yang agak err .. keterlaluan .. keterlampauan .. keterseksian .. dan segala keter yang tak sesuai la yeh :') Disebabkan 99.9% pelajar sekolah ni ialah muslim .. Bagi yang laki korang jangan la pakai subang yeh dan jugak jangan merokok ! :') Bagi perempuan pulak korang jangan la nak tindik merata - rata kalau pergi nanti :') Tak nak cakap apa - apa ~ Tak boleh nak cakap apa - apa ~ Hanya mampu tersenyum ~ :')

Arh apa - apa pun korang datang la ye :D


Thursday, June 28, 2012 | 5:47 PM | 8 000 love[s]

Giveaway Aku Suka Saya Benci by Dieya
Saturday, June 23, 2012 | 11:25 AM | 0 comments


Join GA lagi~ Sehari tak join GA rasa macam hidup tak lengkap =.=" Boleh ke macam tu ? HAHA ! Tapi itu lah kenyataannya :D GA nih tak susah sangat pun syarat - syaratnye ~ Sesuai la untuk orang yang malas macam shaye nih untuk menjoinkan diri ~ :P

5 perkara "aku suka"

  1. Aku suka bila dapat hadiah .. Apa apa ?! Hello ! Korang tak suka ke kalau dapat hadiah ?
  2. Aku suka anime ! Tapi anime yang romance or rhythm je lah ~ Action nih kureng sikit :D
  3. Sangat sangat suka bahasa jepun ! Bunyi dia comelssssss !
  4. Addicted to cute stuff .. Eg : Hello Kitty , Rillakuma , Pocoyo etc etc !!
  5. I love high heels !!
5 perkara "saya benci"

  1. Aku benci dengan segala lawak bodoh yang membangangkan diri sendiri .
  2. Aku benci bila ada orang yang kutuk orang lain dan pikir dia tu PERFECT sangat ! *Mohon terasa ye sis* :)
  3. Aku benci bila di abaikan ..
  4. Aku benci kalau ada orang yang cuba tegur aku tapi dia sendiri pun tak betul .. FYI aku hanya dengar nasihat orang - orang yang bertauliah .. Get it ?
  5. Aku benci bila ada orang tegur pasal muka aku ! Muka korang pun bukan sentiasa okey kan ?



Saturday, June 23, 2012 | 11:25 AM | 0 000 love[s]

1st Mini Giveaway by Lieyna Rosli
Thursday, June 21, 2012 | 7:50 AM | 0 comments


Selepas berhari - hari membiarkan perasaan malas menguasai diri harini Aez nak join GA nih .. Nak join lama da ~ Tapi disebabkan kemalasan yang tiada tandingan telah merasuk diri yang serba naif ni ok takpe .. Abaikan je semua nih .. Dusta semata - mata .. Sebenarnya malas nih nak type berjela - jela =.=" Ntah kenapa tah .. Aiyooo ~

Jums tengok mangsa tag Aez kali ni :

Eh tunggu tungu ! Bukan nak tag 2orang ni je .. Aez nak tag kamu , kamu , kamu dan kamu ! Kamu tu sapa eh ? Lahh ! Tanya lagi .. Kamu la ! A'ah yang tengah baca nih .. Join ye comel !


Thursday, June 21, 2012 | 7:50 AM | 0 000 love[s]

Terasa macam nak ......
Monday, June 18, 2012 | 8:54 AM | 0 comments

Tumblr_lrsq5fpg771qj7wbs_large

Nak buat macam kat atas ni dekat malaun - malaun yang selalu mengulang perkataan yang terhamattt lah bosan ! Korang tau tak ? Mula - mula mungkin la orang teruja dengar pestime ko cakap perkataan tu . Tapi kalau dah berulang - ulang .. Tak dek maknenye weyhhh ~ Rasa teruja tu memang ada .. Tapi bukan teruja nak dengar korang sebut perkataan tu .. Lebih kepada rasa teruja nak bagi penendang macam gambar kat atas ~ Sangat xtream bukan ? Tengok bawah ni :

A : Aku panas r ..
B : Dosa banyak lettuw ~
Apa korang dah tak dek ayat lain ke pakcik makcik sekaliann ~ Sejujurnya aku rasa macam nak lempang je orang yang cakap tu ! Dah lah curik ayat orang ! Pastu sebut macam benda tu kenaaa sebut ! Tak dok ayat lain ! Lagi satu " Eh ! Yeke ? Aku sejuk nih " Muak muak ~

BF : I nak cari GF baru boleh tak ?
Dafuq la ko cakap gitu pakcik oi ! Ko nak cari girlpreng cari je la nak kena tanya - tanya bagai .. Cakap tu buat betul tak po gak ! ( Haha gilo kan aku suruh orang pasang spare part ramai - ramai ) Eh ye la ! Daripada sembang ja baik ko buat betul - betul ye dok ? Korang pikir benda tu lawak la kot en ? Konon nak bagi jelez lettuw ~ Sepak nak ?

A : Mak aku bagi aku ipad !!~
B : Untunglah ~
-------------------------------
A : Aku nak g tandas jap
B : Untunglah ~
A : Sepak nak ?
B : Untunglahhhhhh !~
Ni lagi satu yang bagi aku bebai =.=" Dah mana wujud perkataan untunglah ni eh ? Tetiba ja ramai malaun yang nak cakap perkataan tu .. Dulu sorang pun tak nak sebut dah sorang start sebut sampai nak masuk jamban pun nak untung =.=" Oi oi ! Masuk jamban apa yang untung sangat ? Setakat dapat memuaskan nafsu melabur ketul emas dalam bank mangkuk ajaib je punsss ! Nak guna pun bertempat la bro ~ 

BF : I tak da harta tapi I ada cinta ~
GF : Auww ~ Sho shuweeeetttt !
Ni lagi bongok ~ Ayat klise tau ! Lempang kang ~ Hihi *gelak sopan*

A : *Upload gambar bajet comel dlm fb*
B : Awak comel lah .
A : Tuck dew lha .. Thax awuckk 
Poyo je kan ? =.=" Jawab lain boleh tak ? Kreatif r sikit kalau ye nak menggedik puns ~ Baru la seronok sikit aku nak mengutuk ~ Ini ayat samaaaa je .. Tinggal tengok bahasa alien atau manusia ja .. Tapi yang bahasa alien lagi best mengutuk hihok~ <-- Aku tak tau bunyi gelak ni macam mana =.=" Bila buat aku terdengar macam bunyi binatang tetttttt :D Sila paham ~

A : Hai awak .
B : Hai ..
A : Boleh ganggu tak ?
Bengang bengang ~ Selalu sangat jadi macam ni =.=" Korang tak nampak ke aku reply sikit punya happy dengan icon lambai - lambai lagi .. Kalau aku dah reply tu chat je leee ~ Kalau ko ganggu dah sah - sah la aku tak reply pm ko tuh okeyh ! Dah tu cer la guna ayat best sikit =3=" Kratif kreatif ~

Ni je kot ~ Aku terasa malas nak berpikir ~ Kalau ada lagi yang tertinggal share - share la skit :D Sharing is Caring is Loving is F**cking ~ Wo0ps >.< Abaikan pleasheeee ~ *wink wink*


Monday, June 18, 2012 | 8:54 AM | 0 000 love[s]

Wa hot gilak sama lu !
Monday, June 11, 2012 | 5:41 PM | 0 comments

Tengok title ! Ini merupakan entry yang bengang terhamat hamat HAMAT ! ( Perkataan di bold dan caps perlu disebut dengan intonasi yang geram ! ) Lu nak tau pehal wa hotttttt sangat sama lu ?! Lu tamau tau pun lu wajib tau ! Ada paham ?

Perkataan yang di bold wajib dibaca dengan tegas !

  • Pehal eh ? Yo la ~ Wa tau la balak lu tu kaya en en en ! Diulang .. Balak lu kaya .. Bukan suami .. Bukan tunang .. Dan bukan lu yang kaya .. So tak payah la nak kecoh sangat yang balak lu ada 3 bijik kereta ka ~ 3 bijik villa ka ~ Tak payah dok kecoh sangat la noh ! Kecuali kalau dia tu suami hang ! ( Wa kalau hot memang keluaq abih bahasa utagha ! ) Ada paham ? Sila paham okeyh !
  • Wa tau lu punya balak tu masho kalah Aaron Aziz ken ken ? ( Masho la sangat kan ! Doraemon jek punsssss ! ) Tapi tak payah nak heboh satu kampung la sayang oiii ! Masho kalau tua tak dak aih masho cam tuu ! Lenduq seghupa tu la jugakkk ! Kalau ya pun balak lu tu awet muda ken ~ ( Euwww ! ) Tak payah kot nak kutuk - kutuk balak orang lain ... Bukan apa ~ Wa takut lepas lu kutuk balak orang lain tak masho kang terusss je balak lu tu eksiden seret tar ke kan ! So tak payah nak kecoh sangat keyh !
  • Lu bajet hottt je kan ~ Semua laki lu nak sebat .. Ye dok ? Kurang sikit la ketamakan lu tu keyh .. Sungguh memualkan ! Tau apa tu memualkan ? Susah nak explain tapi kalau nak buat tu cukup senang .. Nak suruh wa buat macam tu kat lu tak ? Tak nak tak payah bajet cunsss sangat okeyh ? Tak okey pun lu wajib !
  • Wa kan .. Bukan la nak cakap wa ni baik sangat kan .. Tapi wa cukup cukup cukuppp ANTI dengan segala jenis player nih .. Tak kira arh laki ka perempuan ka jantan ka betina ka .. Memang wa anti gila - gila seyh ! So sini wa nak nasihatkan sikit la ken ~ Kalau agak - agak lu sayang balak lu tu tak payah kot nak cari sparepart bagai ~ Auch ! Lu hot sangat la tu kan ~ Semua laki nak sebat ~ Arh ~ Laki masho semua bagi la kat lu xD
  • Hormat ? Sekarang mesti lu cakap wa tak hormat lu ken ? TAPI bagi wa la .. Wa tak pernah dan takkan pernah hormat orang yang tak reti hormat orang lain lagi - lagi kalau orang tu tak hormat aku ! Memang yang muda kena hormat orang tua .. Tapi berpada - pada la nak hormat tu .. Kalau orang dah pijak kepala takkan lu nak sujud lagi kat kaki dia ? Sedar la weyh !
  • Simpati ? Okey wa tau tu barang lu wa tak da hak nak masuk campur .. Cuma wa nak nasihat je la kan .. Apa ? Wa lagi muda so wa tak layak nak nasihat lu ? Who says ??! Seseorang tu berhak nasihat orang lain ! Tapi bukan la paksa .. Nasihat je ken ? Keputusan lu sendiri la buat .. Lu nak bersimpati kat orang lu kena .. Diulang .. Kena a.k.a Wajib ! simpati kat diri lu dulu . Kalau lu pun nak makan merangkak - rangkak .. Tak payah la nak bagi makan kat kera - kera tuh ~ Kang kera tu tak jadi kera lu yang jadi kera .. Okeyhh *wink wink*

A'aa tu je la kot .. Berasap dah tangan wa menaip nih .. Chaloo ~


Monday, June 11, 2012 | 5:41 PM | 0 000 love[s]

Middle Of The Year GA by Izzah & Amira.
Sunday, June 10, 2012 | 10:50 AM | 0 comments


Hello u ollsss ! * Gaya bapuk baik punyee~ * Ahaha ! Ekceli dah lama la nak join GA nih .. Tapi disebabkan emosi yang kadang - kadang macam shin chan n kadang - kadang macam budak - budak yang baru lepas jumpa kaunselor ( Ehem ! Kite ade kaunselor kite syendiyi tauu ! ) jadi baru sekarang dapat men - join - kan diri dalam GA nih .. Itu pun selepas semalaman menghadap senarai hadiah tu xD Sumpah hadiah dia memang bombastic yaw ! Nak join ta na join ta ? Ala join la kengkawan syekalian ! Klik banner okey okey ! Penganjur syuruh kite tag blogger lain . Tapi dia tak tulis wajib .. So , Aez dengan hati yang murni lagi suci macam pakai Safi Rania Gold dengan ini nak tag semua yang baca xD ( Ade ke orang baca? T___T )

Jums cekidout sponsorsss GA nih :
  1. Miraa Hussin
  2. Erin Kahar
  3. Intan Lea
  4. Zaralyla Shop
  5. Bags Aholic
  6. Handmade by Zliah
  7. ShawlsToLove
  8. Dazzling Lens
  9. Pink Lemon Closet
  10. Sweetie Pretty Lens
  11. De Closette
  12. S h i d a h Tupperware
  13. Azy Collection
  14. LoveBag LoveBag Private Closet
  15. N.N.R Online Shope
  16. D' Golden Apple
  17. Dee's Closet Shop
  18. Momo Chan Collection
  19. CAAH mini shoppie
  20. WeSellAlmostAnythingBaby
  21. La Dva
  22. Tudung Lovely Strawberry Collection
  23. Fluffy Bunny Haus
  24. Arissa Felt Craft
  25. Dyanuraz Collection
  26. Iris Raudhah Collection
  27. HAiLady cuteStuff
  28. Mustachic
  29. Vintage Instinct
  30. Miss Qi Closet
  31. Perfumes
  32. Hotz Mumma
  33. ScarfSweet Honey
  34. Little Panda Felt Craft
  35. Mizna Online Shop
  36. Darlina Boutique
  37. Blog StoryCikHoneyBee
  38. PinkUmmi
  39. SweetyBeauty Shoppe
  40. Fash Burnout Fanpage



Sunday, June 10, 2012 | 10:50 AM | 0 000 love[s]

Kembali ceria ~
| 6:15 AM | 0 comments

Korang ada baca entry aku semalam ?! ( Sungguh bangang bukan ? Salam tak bagi terus nak tejah je ) A'aa .. Kalau korang baca sila abaikan je keyh ~ Buat macam tak pernah baca je ye ye .. Kalau yang tak baca tu pulak memang bagus sangat la ! Tak digalakkan untuk membaca entry yang sumpah bangang tahap cipan tergantung ! Wahaha Tapi tak jugak diharamkan .. Kalau sapa yang nak rasa geli - geli plus mual sikit tuh baca la entry tu ~

Nak tau tak ? Tak nak tau lantak arh ~ Tak kesah tak kesah ~ Wekkk ! (bodo) Sekarang aku tengah menaip sambil buat ekspresi muka yang aku sendiri tak tau macam mana tapi yang aku tau sangat buruk =.=" Ade kau nak menaip pun buat muka macam tengah gosip - gosip dengan mak jemah xD Nasib la aku tak patah - patahkan lagi tangan aku kalau tak.. sah nampak macam bapuk low class :))

Kembali kepada apa yang aku nak cerita tadi .. Pagi ni je dah dekat 10 kali gak la aku masuk keluar dapur tapi langsung tak buat apa - apa .. Cek lapaqqq ! Dan kali yan ke 11 aku masuk dapur aku membuat keputusan untuk buat maggi goreng .. Yayy ! Cerdik tak keputusan aku ? Cerdik ken ken ! Give a big clap to me !! xD Tapi kan .. Aku langsung tak tau macam mana nak buat maggi goreng =.=" Time tu baru kalut nak usha pack maggi tu tengok ara - cara nak buat .. HAHA ! Sungguh jakun bukan ? Kesah ke ?

Dah lepas buat tu aku terus je la letak semua benda then duduk depan tv sambil melantak maggi goreng 2bungkus.. Hamekaw ! Sekali 2bungkus masuk pinggan .. Tapi akhirnya hanya suku je yang selamat masuk perut aku .. Yang lain semua masuk tong sampah daa ~ Untuk mengelakkan diri dari kantoi dengan puan besar sebab membazior aku masukkan maggi tu dlm surat khabar pastu balut - balut pastu baru aku buang dalam tong sampah ~ Pandai kan ! Again ! Give a big slap to me ! Dush dush ~ Asal bunyi slap ko pelik sangat ? Ado pulok bunyi dush dush =.=" Key ciao ~

No Life ~


| 6:15 AM | 0 000 love[s]

Entry tak penting .
| 12:16 AM | 0 comments

Mungkin ada yang terbaca entry " Mish U ~ " tu .. Dah ta de kan ? Entry tu sebenarnya dah di - draft - kan .. Kenapa ? Ermm .. Paham - paham je la .. Kenapa tak delete je ? Entry tu terlalu bermakna bagi aku .. Biar la aku sorang je yang baca benda tu .. Walaupun benda tu menyakitkan tapi tetap mengingatkan aku kat dia :') Tau tak ? Hati aku rasa macam kena tendang dengan baby .. Tak lawak ! Itu kenyataan . Macam mana rasa ? Korang tak kan tak pernah rasa ? Hurmm .. Ye lah .. Nasib korang semua baik je kan :)

Ni bukan entry mintak simpati ! Tak suruh pun korang bersimpati kat aku n aku pun tau korang tak simpati kat aku pun . Tapi aku tetap nak tulis . Sekurang - kurangnya lega la sikit perasaan aku sekarang nih . Sebabnya kalau aku cakap atau aku jerit yang aku benci dia sekalipun hakikatnya aku tetap sayang dia . Kenapa ? Aku tak tau !

Kalau 'dia' baca ... Kalau la .. Ingat tak orang pernah remove fb kamu dulu .. Tu bukan sebab orang benci atau orang tak sayang .. Tapi sejujurnya.. Aku jeles ! A'ah ! Walaupun time tu kita tak da apa - apa hubungan tapi orang tetap jeles .. Sebab ? Orang pun tak tau .. Time tu orang dah dapat lupa sikit - sikit pasal kamu .. Tapi time orang dah hampir betul - betul lupa kamu add balik fb orang .. :')

Tau tak lepas kita break dulu hampir setahun orang tak couple dengan oang lain ! Kenapa ? Sebab orang sayang kamu :') Sampai ada orang laki tu kata "eksyen" sebab orang tak nak dengan dia . Kenapa tak nak dengan dia ? Sebab sayang kamu !

Tau tak .. Tiap kali orang rindu kamo mesti orang baca balik mesej yang dulu - dulu .. Tak pun stalk fb kamu .. Walaupun orang tau mungkin orang akan sakit hati kalau tengok wall kamu tapi orang tetap tengok jugak ..

Tiap kali kalau orang puji kamu mesti kamu cakap " tengok la b sapo .. HAHA " n then orang cakap kamu b kite :') n orang harap yang kamu takkan tinggalkan orang .. Ingat lagi kamu hantar mesej " Ala.. cam no b nk cri laen nih..haha " Jadi sekarang kamu boleh la cari lain kan ? Harap kamu bahagia dengan orang yang kamu sayang :')




| 12:16 AM | 0 000 love[s]

Simple Giveaway by Double E .
Friday, June 8, 2012 | 12:59 AM | 3 comments

Tertarik nak join GA nih sebab banner dia yang cute + shomel sangat >w< Hadiah pun meletup - letup you ! Auww ! Join weyh ! Klik banner atas ni atau banner shomel kat sidebar tu okeng ~
Uih jap - jap .. Nak tag blogger - blogger yang comel ni :
http://melinmelin.blogspot.com
http://cikharty88.blogspot.com
http://channiekiller.blogspot.com


Mood : Malas nak hapdet =.=" Emosi kurang stabil


Friday, June 8, 2012 | 12:59 AM | 3 000 love[s]

Merafu + Merefek di pagi hari .
Thursday, June 7, 2012 | 10:13 AM | 0 comments

Hio hio !~ Pagi ni bersarapan dengan Mushroom Soup + Roti Gardenia = Umphh ~ Masyuk derr ! Wahaha ! Nasib le ada lagi sup cendawan tu klau idok maunye aku sarapan pagi ni dengan MaggiKorang nak tau tak ? Err .. Senang korang je la gitau Aez =.=" Tak de idea nak bagi tau apa kat korangTerasa macam
Erh ~ No life
Nak tau kenapa ? Eh ! Tak kesah la ~ Nak gitau gak ! Setiap hari asyik lakukan benda yang sama . Internet , internet , internet ... Sungguh bosan amat sangat . Hamekaw !! Broken BM<-- Gelak dengan bangganya kerana berjaya bercakap dengan bahasa yang entah dari mana aku kutip aku sendiri tak tau . Sementara menunggu Mushroom Soup tu sejuk sikit merefek le dalam blog ni dulu ~
Harini plan nak pergi library .. Mungkin reaksi korang macam ni : Atau munkin jugak macam ni : Dan yang agak pengotor tu mungkin jugak macam ni :" Minah ni pergi library ? Err.. Kesah ? " Tapi apapun reaksi korang Aez nak cakap balik .. Kesah ? Wahaha Tapi sejujurnya Aez nak buat pengakuan .. Aez memang ulat buku . Oh wait ! Betul ke aku cakap tu ?! Seriusly , aku sendiri tak percaya yang aku ni ulat buku ! ( Konon ~ ) Ye la ye la ~ Aez bukan ulat buku sangat puns ~ Lebih kepada ulat novel , ulat komik , ulat buku tuuu err jauh nobita dari sizuka ~ Wahh ! Peribahasa apa aku merafu nih ! Tapi macam boleh dapat award je kan peribahasa yang aku buat nih

Ouwee ~ Sup cendawan doh sejuk .. Jums kite g makan


Thursday, June 7, 2012 | 10:13 AM | 0 000 love[s]

Birthday Giveaway
| 2:25 AM | 0 comments


Uwaa !~ Aez mau join GA bakal birthday girl kite nih ~ HAHA ! Terasa macam terlebih bersemangat pulok Ade yang nak join ? Sila klik banner di bawah >.O

Okey ! Let's cekidot syarat - syarat untuk join GA nih
  • Ada alamat di Malaysia .
Ye ye ~ Aez memang duduk kat Malaysia yang aman lagi damai nih ~ Sungguh teruk tatabahasa ku .. Jangan tiru ye adik - adik , kakak - kakak dan abang - abang sekalian ..
Done ~
  • Follow / Like / Add sponsor .
Done ~ Nak tengok ? Meh klik SINI .
  • Bagi pendapat tentang bellaluna boutique .
  • Korang suka atau x shop ni? Design baju macam mana yang korang minat? Skirt , loose dress , kimono , cardigan.. ( untuk collection terbaru mereka nanti )
Selepas melihat koleksi - koleksi dari Bellaluna Boutique ni berlakulah aksi yang sangat .. Err .. Buruk wess ! Oo jap jap ! Bukan koleksi dorang yang buruk ! Ish ! Tak syoq arh ! Hew hew ~ Maksud Aez ekspresi muka Ae yang amat buruk sangat .. Hah makin teruk BM aku nih Cukup merepek .. Meh tengok antara koleksi dorang yang Aez minat .

Huaa ~ Cantikkan ? Harga pun berpatutan tau !

Kalau tanya design baju yang Aez minat dah tentu Aez dengan gelabahnya akan menjawab kimono ! Uwee ~ Kawaiii ^w^ Wahaha ! Kalau orang lain pakai kawaii la kot .. Aez pakai .. Err .. Okeyh jom kita teruskan dan abaikan apa yang Aez nak cakap . Kimono ~ Kalau short kimono lagi okey kot ? Hee ~ *Peace*
  • Buat entri wish birthday kepada Shafri bertajuk 'Birthday Giveaway' berserta banner yang simple dia atas + link kan ke blog Shafri/AMNA
Ye Aez tengah buat le ni :D Eh ! Tengok ni tengok ni ! Aez ada buat kan ni untuk Shafri ^w^ Tapi tak comel puns ~ Saje gatal - gatal nak buat

  • Tag minimum 1 kawan .
Wah ~ Jum nengok sapa Aez nak tag kali ni ..
Jeng jeng jeng ~
  • Hantar Link Penyertaan , Nama Facebook di ruang komen Shafri/AMNA * salah satu
Lepas dah publish ni Aez hantar oky >.O

Hah ! Penat menaip nih ! Korang join la keyh ! Hadiah best - best tuhhKlik banner tu okeyh ~


| 2:25 AM | 0 000 love[s]

1st Giveaway by Ordinary Zati
Wednesday, June 6, 2012 | 10:46 PM | 1 comments


Wahh ! Join GA lagi ! Wahaha . Tengok hadiah cepat ! Wuu ~ Topup *winkwink sikit* Ye ! Aez kekurangan topup .. Tak sekolah = tak de duit belanja = tak boleh topup Korang nak join ? Tak nak join ? Tak nak join sudey ~ Kang korang yang lugi woo . Nak join ? Keputusan anda tersangatlah bagush :D Klik banner kalau nak join okies >.O


Wednesday, June 6, 2012 | 10:46 PM | 1 000 love[s]

Simple Giveaway by Atirah Hayati & Siti Syazwani
Tuesday, June 5, 2012 | 8:28 PM | 0 comments


Hui hui ! Ini merupakan GA ke - 2 Aez nak join hari ni . Seperti biasa ~ Sebab - sebab Aez nak join mestilah hadiahnye yang best dan jugak syarat yang tak memeningkan :D Korang nak join tak ? Alaa join la join laa *tarik tarik baju* Wahaha . Okeyh malas nak naip panjang - panjang . Bukannya ada orang nak baca punsss ~ Mencik mencik !

Kalau korang berminat nak join klik banner di atas ataupun di sidebar okeng >.O


Tuesday, June 5, 2012 | 8:28 PM | 0 000 love[s]

Simple GIVEAWAY by Ira Thira
| 7:32 PM | 1 comments


Whoot whoot ! Hallo u olss ! Aez kembali menjadi kaki join GA . Eh tak salah ken ken ~ Cukew atie titew larh na join ke ta na ! Euwww ~ Berpeluh - peluh aku nak naip perkataan - perkataan yang masuk dalam kategori budak tak sekolah . Auch ! Jangan marah okeng ~ Terima kenyataan sayangss Nak buat macam mana kan .. Walaupun kenyataan itu menyakitkan kita tetap kena terima okeyh !

Sebelum sambung merefek Aez nak tag :
Miss NR
Miraa Hussin

Syarat - syarat GA nih amatlah senang ! Cepat - cepat juin tau ! Klik SINI ataupun klik banner di atas okeyh





| 7:32 PM | 1 000 love[s]

Chocolate lover must read this !
| 5:52 AM | 0 comments




Wahh ! Kalian ! Tengok atas tengok atas .. Ish ! Bukan tengok gambar atas ni ! Pandang la atas korang jap . Ada apa atas kepala korang tu ? Satu permulaan yang sungguh merefek sudah terhasil . Okey back to toxic . I mean topic ! Bagi perempuan coklat merupakan bestpreng poeva ! Betul dok ? Bagi Aez betul le ~ Tapi AWAS ! Coklat jugak boleh jadi musuh ketat ! Perkara ini berlaku apabila penimbang korang dah menunjukkan tanda - tanda yang korang sudah mendapat perut tiga lapis seperti mama Shin Chan ~ WohohoJums cekedot serba sedikit biodata COKLAT nih .




APA ITU COKLAT

Coklat adalah sejenis makanan yang berasal daripada buah koko yang telah dijalankan proses pengeringan. Proses pengeringan ini adalah bagi menghasilkan serbuk koko seterusnya boleh menghasilkan coklat. Coklat mengandungi tidak kurang daripada 5% lemak sayuran. Manakala, coklat yang digunakan sebagai salutan untuk membuat biskut, konfeksyeneri atau produk coklat yang lain hendaklah mengandungi tidak kurang daripada 12% likur koko.

KANDUNGAN COKLAT

KandunganCoklat kosongCoklat susu
Tenaga511 kcal514 kcal
Lemak32.3 g29.0 g
Protein4.1 g8.1 g
Karbohidrat51.9 g56.1 g
Zat Besi2.3 mg0.8 mg
Kalsium29.0 mg233.0 mg
Tiamin0.04 mg0.09 mg
Riboflavin0.02 mg0.3 mg
Niasin0.4 mg0.4 mg
Vitamin A22.0 mg84.0






KELEBIHAN COKLAT .

Membantu meningkatkan memori dan hafalan . Yang selalu sangat tertelan semut tu elok makan coklat

Membantu menguatkan hafalan .

Membantu menajamkan mata dan minda .


Membantu memulihkan keletihan saraf .

Membantu menguatkan daya ingatan .

Mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular .

Mengurangkan risiko atherosclerosis serta mengurangkan kematian akibat penyakit koronari jantung

Meningkatkan kebolehan mengatasi tekanan .

Melambatkan proses penuaan .

Menarik bukan ? Well ~ Mesti korang nak berterima kasih banyak - banyak kat Aez kan .

Reaksi korang yang sebenar :
Perasan gilak budak nih ...

Ye Aez tau , Aez tau xD .





| 5:52 AM | 0 000 love[s]





/

KandunganCoklat kosongCoklat susu
Tenaga511 kcal514 kcal
Lemak32.3 g29.0 g
Protein4.1 g8.1 g
Karbohidrat51.9 g56.1 g
Zat Besi2.3 mg0.8 mg
Kalsium29.0 mg233.0 mg
Tiamin0.04 mg0.09 mg
Riboflavin0.02 mg0.3 mg
Niasin0.4 mg0.4 mg
Vitamin A22.0 mg84.0






KELEBIHAN COKLAT .

Membantu meningkatkan memori dan hafalan . Yang selalu sangat tertelan semut tu elok makan coklat

Membantu menguatkan hafalan .

Membantu menajamkan mata dan minda .


Membantu memulihkan keletihan saraf .

Membantu menguatkan daya ingatan .

Mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular .

Mengurangkan risiko atherosclerosis serta mengurangkan kematian akibat penyakit koronari jantung

Meningkatkan kebolehan mengatasi tekanan .

Melambatkan proses penuaan .

Menarik bukan ? Well ~ Mesti korang nak berterima kasih banyak - banyak kat Aez kan .

Reaksi korang yang sebenar :
Perasan gilak budak nih ...

Ye Aez tau , Aez tau xD .








/